Рецепт приготування твердого сиру


Перший рецепт

Додайте 2 чашки закваски до 4,5 л теплого коров'ячого молока. Накрийте і поставте посудину в тепле місце на 12-24 ч, поки молоко не перетвориться на кисле молоко.

Наслідуйте основні вказівки з пункту 4, підігріваючи сир. Віджимайте сироватку, як сказано в пункті 7, минувши пункт 6. Дістаньте сир з-під пресу, додайте 4 ст. ложки вершкового масла і 3/4 ч. ложки харчової соди. Рубаєте ножем до тих пір, поки сир не перетвориться на крихту, а масло і сода добре не перемішаються.

Рецепт приготування твердого сиру Щільно укладете масу в миску або глиняний горщик, притиснувши до дна, і залиште в теплому місці на 2,5 ч. Потім перенесіть масу у форму для нагрівання сиру, заздалегідь додавши туди 2/3 чашки сметани і 1/4 ч. ложки солі. Починайте повільний нагрів. Як тільки суміш підігріється, почніть перемішування.

Коли усі добавки рівномірно розподіляться в масі, перелийте суміш в добре змащений жиром горщик або миску і поставте на холод. Цей сир готовий до вживання, як тільки охолоне. Його можна також витримувати від 2 до 3 місяців.

Другий рецепт

Це солоний сир з молока овець або кіз типу бринзи, адигейського, осетинського і інших сирів розсолів. Щоб зробити його, наслідуйте вказівки, включаючи п. 7 - пресування сиру, але пропустивши п. 6 - додавання солі.

Пресуйте сир 1 - 2 ч, потім вийміть з форми, наріжте кубиками і навантажите в солоний розчин (1/4 чашки солі на 1 л води). Залиште сир в розчині на 24 ч. Потім відцідите кубики, обсушите і знову помістите під прес на 18 ч.

Сир витримується в розбавленому солоному розчині (1/4 чашки солі на 2 л теплої води) 8-10 днів. Добре витриманий сир має білий або кремовий колір.



< назад